Actueel – Gezondheidscentrum ATL – Leiden
Rijn en Schiekade 16 2311 AK Leiden Tel:071-5121641 071-5142899
Header afbeelding

Actueel

Wij gaan met pensioen en dragen de praktijk over.

Na respectievelijk 38 en 31 jaar dragen wij, Bart Janssen en Harco Alkema, onze huisartsenpraktijken per 1 januari aanstaande over.

Wij zijn blij dat wij in Eefje van Duin en Titia de Lange twee enthousiaste en uitstekende opvolgers gevonden hebben voor het reguliere huisartsenwerk. Sommigen van u hebben al kennis kunnen maken met ze, ze zijn alweer een paar maanden bij ons werkzaam.
Onze beide praktijken worden samengevoegd tot één praktijk die alleen gevestigd blijft op Rijn en Schiekade 16. De praktijk zal voortgezet worden onder de naam “Huisartsenpraktijk Hortus”, en het telefoonnummer blijft ongewijzigd.
Eefje van Duin en Titia de Lange hebben zich georiënteerd op de antroposofische geneeskunde, maar zijn daarin niet opgeleid en ook niet geregistreerd als erkend antroposofisch arts. Dit betekent dat de praktijk haar antroposofische signatuur verliest.
Eefje en Titia zijn wel loyaal naar de patiënten wat betreft de antroposofische geneeskunde. In het verleden succesvol voorgeschreven antroposofische medicatie zullen zij, op verantwoording van de patiënt, op verzoek herhalen. Nieuwe antroposofische medicatie zullen onze opvolgers niet voorschrijven, wel kunnen zij in overleg met u antroposofische therapieën aanbevelen.
Op gezondheidscentrum de Lemniscaat aan de Schelpenkade 42 te Leiden wordt een antroposofische consultatieve praktijk gestart door de ervaren antroposofische arts Marga van den Eijnden. Volg hierover de website van de Lemniscaat: www.de-lemniscaat.nl
Wij nemen afscheid op maandag 9 januari 2023 van 16.30 tot 19.30 uur in de aula van het Marecollege. U kunt dan ook kennismaken met onze opvolgers.
Met veel dank voor het in ons gestelde vertrouwen,
Huisartsen Bart Janssen en Harco Alkema en het team van het ATL

Speciaal spreekuur Antroposofische Overdracht praktijk Alkema

Vanaf 14 november tot einde december 2022 kunt u op maandagavond en op woensdagochtend een afspraak maken voor het speciale spreekuur voor Antroposofische Overdracht bij huisarts Alkema. Via het patiëntenportaal kunt u hiervoor een afspraak inplannen in de agenda “Antroposofische Overdracht”.

Basisrooster aanwezigheid huisartsen

Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag
Ochtend Middag Ochtend Middag Ochtend Middag Ochtend Middag Ochtend Middag
Janssen BJ TL ED ED BJ BJ TL TL BJ BJ
Alkema TL HA HA HA ED TL HA HA ED ED

Klik op onderstaand schema dat aangeeft op welke dag welke dokter werkt

Rooster aanwezigheid artsen najaar 2022

BJ is huisarts Janssen (Bart)
HA is huisarts Alkema (Harco)
TL is huisarts de Lange (Titia)
ED is huisarts van Duin (Eefje)