Antroposofisch kinderspreekuur – Gezondheidscentrum ATL – Leiden
Rijn en Schiekade 16 2311 AK Leiden Tel:071-5121641 071-5142899
Header afbeelding

Antroposofisch kinderspreekuur

Het antroposofisch kinderspreekuur van het ATL bestaat sinds 1995.

In het antroposofisch kinderspreekuur staat de preventief medische zorg voor zuigelingen, peuters en kleuters centraal. Daarnaast biedt de antroposofie aanvullend en verdiepend inzicht in de ontwikkeling, verzorging en begeleiding van uw kind. In onze werkwijze nemen deze inzichten een belangrijke plaats in. De ontwikkeling van een kind hangt niet alleen af van de opvoeding en van erfelijke factoren. Ieder kind heeft een eigen constitutie en brengt bij de geboorte eigen mogelijkheden mee. Elk kind is uniek. Een kind eet, slaapt en speelt op een geheel eigen wijze. Ook de manier waarop ziekte en problemen worden doorgemaakt verschilt van kind tot kind.

Groei, ontwikkeling en voeding, maar ook kleding, warmte, ritme, verzorging en (kinder)ziekten worden bekeken vanuit het brede menskundige beeld dat de antroposofie ons biedt. Wat wij hierdoor terughoren van ouders is dat wij de kinderen meer als uniek zien en niet als kinderen die zich volgens vaste patronen dienen te ontwikkelen. De antroposofie geeft ons bijvoorbeeld de mogelijkheid om ondersteunende adviezen te geven aan te open of te gesloten kinderen al of niet met medicinale ondersteuning.

Voor de verzorging van het kleine kind zullen wij zoveel mogelijk natuurlijke materialen en verzorgingsproducten aanraden. Dit voor wat betreft de voeding, de kleding en het gebruik van badolie, huidolie e.d.

Het Antroposofisch kinderspreekuur is elke vrijdagmorgen van 09:00 – 13:30 uur. Het Antroposofisch kinderspreekuur wordt gehouden door:

Bart Janssen, huisarts

Judy van den Berg, diëtiste

Meer informatie over het antroposofisch kinderspreekuur kunt u verkrijgen bij Judy v.d. Berg via de assistentes: 071-5121641, keuze 4. Tevens kunt u een informatieaanvraag sturen via e-mail naar: administratie@atl-leiden.nl