Patiëntenvereniging VOAG – Gezondheidscentrum ATL – Leiden
Rijn en Schiekade 16 2311 AK Leiden Tel:071-5121641 071-5142899
Header afbeelding

Patiëntenvereniging VOAG

Activiteiten

Patiëntenvereniging VOAG

De Vereniging Ondersteuning Antroposofische Geneeskunde (VOAG) heeft als doel de antroposofische geneeskunde zo breed mogelijk te ondersteunen en richt zich daarbij in samenwerking met de artsen en therapeuten in het bijzonder op de antroposofische gezondheidszorg binnen het ATL.

Samen met de artsen en de therapeuten verzorgt de vereniging de volgende activiteiten:

• Het uitbrengen van meerdere nieuwsbrieven per jaar
• Het organiseren van lezingen en cursussen
• Steun bij de antroposofische inrichting van het pand
• Het vormgeven aan en het beheren van het Solidariteitsfonds.

Het Solidariteitsfonds is een belangrijke pijler van de patiëntenvereniging. Vanuit dit fonds kan een individuele bijdrage gegeven worden voor antroposofische therapieën die anders om financiële redenen niet gevolgd zouden kunnen worden.

Financiële ondersteuning door het Solidariteitsfonds:

Als patiënt van het ATL en als u lid bent van de VOAG –Vereniging Ondersteuning Antroposofische Geneeskunde- kunt een beroep doen op het Solidariteitsfonds. Dit fonds kan financiële ondersteuning bieden aan patiënten die zich niet of niet voldoende hebben verzekerd voor antroposofische therapieën. Dit houdt in dat het Solidariteitsfonds een deel van de kosten van uw therapie betaalt – maximaal 66%. Echter, in uitzonderingsgevallen kan hiervan worden afgeweken en kan de bijdrage van het Solidariteitsfonds groter zijn. Uw therapeut kan u hierover informeren en een aanvraag bij het Solidariteitsfonds voorafgaand aan de therapie voor u regelen.

Voor meer informatie en de nieuwsbrieven zie: www.voag.nl